CSGO battle royale

Valve er for nyligt kommet ud med en stor opdatering i slut 2018. Det er faktisk den største opdatering i CSGO’s historie. De har introduceret Danger Zone i genren battle royale, der er et online multiplayer spil, som skiller sig en anelse ud fra CSGO’s first person shooter-genre. Her kommer CSGO med et helt nyt map kaldet “Blacksite”, der er større end de andre maps, end dem du kender i forvejen. CSGO Battle royale genren har enormt meget fart på, og har især opnået sin popularitet da Fortnite kom ud. Her skal vi kigge nærmere på genren, hvad spillet går ud på, og hvad CSGO’s Danger Zone lige er for noget.

Værd at vide om den nye spilgenre: Battle Royale

Battle royale er et online multiplayer spil. Genren blander overlevelse, udforskning og scavenging elementer i et overlevelsesspil. Selve spillet foregår i et map, der er større end de maps, du kender fra CSGO. Her vil en håndfuld til hundredvis af spillere kæmpe om at være sidste mand eller sidste hold, der har overlevet.

Hver spiller starter ud med et minimalt antal af udstyr, der skal bruges til at eliminere modstanderne. I mappet vil der være nogle forskellige “sikre områder”, der kan benyttes til at krybe i sikkerhed for en rival. Og ellers handler det egentlig bare om at skaffe sig flere våben og udstyr til at få ram på modstanderne, og blive sidste mand på banen for at vinde.

Battle royale oprindelsen

Navnet “battle royale” stammer faktisk fra en japansk film af samme navn. Selve spillet er blevet inspireret en del af filmen, som har et lignende tema. Genren stammer dog mest fra andre store online overlevelses-spil, som Minecraft. Det er især blevet et fænomen med flere millioner af spillere, da PlayerUnknown’s Battlegrounds, Fortnite battle Royale og Apex Legends, blev opfundet.

Den store battle royale CSGO opdatering

Der er sket den hidtil største opdatering i CSGO’s historie. Danger Zone er kommet med et map, der hedder Blacksite, som egentlig er et mindre map end andre battle royale spil – men alligevel større end maps i CSGO. Grunden til et mindre map hos CSGO, er, at der kun kan spille op til 18 spillere på samme tid. Sammenlignet med andre har de fleste flere hundrede spillere, der kan være med. Med et mindre antal af spillere så bliver spillet en del mere intenst, men også enormt spændende og fyldt med taktik, som der kendes fra CSGO.

CSGO battle royale har også andre forskelligheder modsat fx Fortnite. I stedet for at kaste sig ud fra et fly og lande et random sted, så kan du selv vælge din landing zone i Blacksite. Det kan helt sikkert blive en stor fordel selv at vælge, hvor du vil lande henne, og måske en del af en taktik med dit hold. Mappet er også inddelt i nogle zoner, der bliver bombarderet med air strike, istedet for at mappet bliver mindre og mindre med den såkaldte “Circle of death”.

Hold øje med himlen!

Når du er landet i din landing zone, så starter du ud med et mindre antal af våben og udstyr. For at eliminere dine fjender bedst, så kan du få brug for ekstra våben. Der er flere forskellige måder at få fat i våben på, og det kan højt anbefales, at du benytter dine chancer for at få fat i dem – for det vil dine rivaler helt sikkert også gøre! Hvis du holder øje med himlen, så vil du se nogle specialleveringer dale ned engang imellem på forskellige steder. De kommer med udstyr og penge, der er yderst nyttige i spillet.

Gennemfør særlige missioner og optjen bonusser

I Danger Zone gælder det om at være sidste mand eller hold, og alle fjender skal elimineres. Undervejs kan du modtage ekstra udstyr fra himlen, men du kan også opnå kontante bonusser på anden vis. Der er nemlig nogle særlige missioner, som du kan forsøge at gennemføre for at modtage dine kontanter. Det kan fx være at bære et gidsel rundt, få fat i en kontrakt eller springe et pengeskab i stykker. Det sidstnævnte kræver dog noget sprængningsudstyr først!

Find tabletten frem i Danger Zone

Som noget helt ekstraordinært i CSGO royale battle kan du benytte en tablet i spillet til stor fordel. Hver spiller har sin helt egen tablet, som kan findes frem ved at trykke på “tab” på tastaturet. Benyt din personlige tablet til bl.a. at spore dine rivalers positioner, så du kan lægge en taktik. Du kan også spore leveringer fra himlen, om hvor de lander henne, samt lægge en rute for at undgå farezonen.

Tabletten er en kæmpe fordel, så benyt den endelig hele tiden til at lægge strategier for dit spil. Spiller du med et hold, ville det være godt at kommunikere sammen, om hvem der skal hvad, og hvordan I får ram på de andre. Tabletten er noget helt særligt ved Danger Zone, og det er en god idé at sætte sig godt ind i, hvad du kan bruge den til. Hvis du søger rundt på nettet, vil du også finde en masse gode tips til Danger Zone, om hvordan du bedst kan lægge strategier og udnytte tabletten allerbedst.

Spil på et hold eller solo i CSGO royale battle

Vi har nævnt at det enten er sidste mand eller hold tilbage, der vinder spillet. Du kan nemlig helt frit vælge, om du vil spille solo i Danger Zone eller på et hold. Spiller du solo, vil der være op til 16 spillere i Blacksite. Spiller du hold kan du hive fat i 1 eller 2 venner, hvor der vil være op til 18 spillere i mappet. Du kan altså benytte Danger Zone til eventuelt at træne dig selv, når du vil spille CSGO, og også stadig nyde at spille sammen med andre på et hold. Danger Zone formår stadig at holde på mange af de fede elementer fra CSGO, hvor der er kommunikation, taktik, våben, gemmesteder og skyderier!

Kan CSGO battle royale slå Fortnite?

Danger Zone var ikke den helt store overraskelse, da det blev lanceret, da der i lang tid havde været rygter om et battle royale CSGO. Da Danger Zone kom til blev CSGO også gratis at spille, så alle kunne få lov at prøve det nye spil, samt få CSGO helt gratis. Alligevel blev det ikke den allerbedste reaktion blandt de eksisterende spillere.

Battle royale-konceptet klinger ikke så godt med CSGO, og der er en del forskelle i Danger Zone end fx Fortnite. De unikke forskelle er både CSGO’s fordel og ulempe. For nogle spillere er det lækkert at prøve noget nyt, og stadig bevare noget af CSGO-spillet i det nye map, men hvis en spiller kommer for at spille battle royale, som de måske kender det fra Fortnite og PlayerUnknown’s Battlegrounds, vil de nok blive en smule skuffet.

Da Fortnite blev udgivet, var CSGO virkelig ramt af denne nye genre. Mange spillere skiftede pludselige over til battle royale, hvor især Fortnite har taget verden med storm. Skaberne af CSGO måtte selvfølgelig gøre noget, men spørgsmålet er dog, om de er kommet for sent ud, og om deres battle royale kan fortsætte? Vi tror ikke, at CSGO battle royale vil slå Fortnite, men derimod er en god pause fra selve CSGO-spillet til de spillere, der er kørt lidt trætte i det. Danger Zone har en særlig charme over sig med deres unikke elementer i spillet – og her taler vi især om tabletten!

Fremtiden for CSGO battle royale

Battle royale hitter utroligt meget i skrivende stund, og vi er ikke i tvivl om, at det vil fortsætte med at booste i fremtiden. Om CSGO’s egen Danger Zone vil blive en succes må tiden dog vise. Det er et godt afbræk fra de andre maps og det originale CSGO-spil, hvis en spiller lige ønsker at prøve noget andet. Dog kræver det en del tilvænning først, at CSGO også byder på battle royale nu. Mange foretrækker nok de større spil som Fortnite, men CSGO battle royale har alligevel en vis charme over sig.

Så hvis du i forvejen er helt vild med CSGO, og kunne tænke dig at prøve noget andet engang imellem, så prøv endelig at give Danger Zone et skud. Der er masser af spænding, og du kan stadig få lov til at lave taktikker og skyde på fjender!

Lukket for kommentarer.