CSGO våben

I CSGO er våben en yderst essentiel del af spillet. I hver runde kan spillerne købe våben og udstyr, alt efter hvor mange penge de har. Våben har en enorm betydning i forhold til det taktiske spil, og det kan måske godt virke en anelse forvirrende for nye spillere. Der er rigtig mange forskellige slags våben, og de skal hver og en håndteres på forskellige måder også. Her har vi en guide, om alt du bør vide om CSGO våben.

De forskellige typer af CSGO våben

Selv om CSGO er nogenlunde simpelt og til at forstå, så er det alligevel et komplekst spil. Der er flere slags våben i spillet, og det kan godt tage noget tid at mestre dem hver og en. Det er ikke de samme våben, som du ville have at gøre med, når du spiller terrorist eller counter-terrorist. Både udstyr og våben er anelse forskellige, som hver har sin fordel til at eliminere modstanderen.

Der er nogle basale teknikker, der skal læres for at mestre et våben, men lad os først kigge på, hvilke våben der findes i Counter Strike: Global Offensive.

CSGO pistoler

Pistolerne er ikke det mest magtfulde våben i spillet. Pistolerne benyttes især i sparerunder (Eco round), når et hold enten har brug for at spare en runde på økonomien, eller når det er en del af en taktik. Pistoler benyttes også i de såkaldte “pistol round”, som er runde 1 og runde 16, hvor der ikke er råd til andet.

For det meste vil du ikke kunne vinde en duel mod en modstander med blot en pistol, men det kan dog sagtens lade sig gøre. Ofte er det faktisk bedst at bruge en pistol, hvis du er løbet tør for skud på din riffel fx, og du står ansigt til ansigt mod rivalen. Der ville det gå meget hurtigere at skyde med pistolen end at reloade din riffel. Med en pistol vil du bedst kunne dræbe din modstander ved at være så tæt på som muligt.

Der findes omtrent 10 pistoler i CSGO, hvor de to dyreste er Desert Eagle og R8 Revolver. De to dyreste pistoler kan endda købes som både T og CT.

CSGO rifler

Rifler er nogle af de mest brugte våben i CSGO. De har en høj effektivitet, men kan være svære at håndtere. Det kræver derfor en del træning først, men så snart det er på plads, kan du benytte nogle af de bedste våben i spillet. Assault og sniper rifler er mest brugte, hvor en AUG og SG 553 nok er de bedste rifler for nybegyndere. Favoritterne blandt spillerne er AK-47, M4A4 og M4A1-S.

Et af de bedste snigskytteriffel er en AWP. Det er dog også et af de dyreste og tungeste våben, men helt klart et af de bedste!

CSGO heavies

Heavies kategoriseres som to forskellige former: shotguns og light-machine guns. Disse våben er ikke besynderligt populære, hvor det ofte ses, at nybegyndere bruger dem. De kan dog være sjove at have med i spillet, og er enormt effektive. Modstanderne bliver ramt hårdt, men de andre alternativer er alligevel bedre, og derfor prioriteres heavies ikke særligt meget. Det dyreste våben i denne kategori er en M249.

CSGO sub-machine guns

Sub-machine guns (også kaldet SMG), er mest brugt som et spray-våben. Når du sprayer en modstander, holder du skydeknappen i bund og altså “sprayer” din modstander. Dog er det ikke så nemt igen, da de forskellige våben sprayer forskelligt. Du kan ikke bare forsøge at sigte og skyde direkte på modstanderen. I stedet vil der være nogle mønstre at følge, hvor du fx ville ramme bedst ved at sigte og så skyde nedad.

SMG’er bliver også anvendt i turneringer. Der sker især i anden runde, da holdet kan benytte det som en taktik til at spare op til bedre våben. SMG’er ligger nemlig i den billige ende af våbenlisten, men en spiller bliver dog tildelt en større økonomisk bonus ved at skyde en modstander med sådan et våben. Den dyreste i denne kategori er en P90. Denne SMG er nærmest dobbelt så dyr som de andre.

CSGO granater og udstyr

Granater er ekstremt brugbart i spillet. De er en del af den taktiske plan, og bliver de anvendt på de korrekte tidspunkter, kan de have en stor indflydelse på spillets gang. Med granater kan der blokeres for udsyn, og få modstanderne til at stå stille. Er man rigtig heldig, så kan en granat også dræbe, hvis de rammes præcist. 

I spillet kan der købes op til fire granater og andet udstyr i hver runde. Udover en flashbang-granat kan du ikke have flere end én af samme type granat. Der findes:

  • Ildgranat
  • Håndgranat
  • Lokkegranat
  • Flashbang-granat
  • Røggranat

Granater er en meget stor del af det taktiske spil, hvor især flashbang- og røggranater benyttes til at svække modstandernes syn og placering. Den der mindst anvendes er lokkegranaten.

Udstyr

Udover granater til det taktiske spil, så kan der også købes udstyr. Her kan der købes kvelvarvest, kvelvarvest + hjelm og defuse kits (kun til CT). Med en vest og hjelm vil en spiller kunne klare flere skud. Et defuse kit er klart en fordel for CT, da de ville kunne desarmere bomben på den halve tid end normalt (5 sekunder i stedet for 10 sekunder). Det vil give CT-siden langt mere tid til at eliminere terroristerne og nå at desarmere bomben i tide.

CSGO knive

Knive i CSGO er altid en del af det faste inventar. Du kan altid skifte over til din kniv i spillet, og de koster ikke noget. Det eneste der koster, det er hvis du gerne vil have et andet skin til kniven. En kniv kan aldrig blive bedre eller dårligere. Et skin til kniven har nemlig ingen betydning for effektiviteten, men udelukkende et visuelt formål.

Kniven i CSGO benyttes når der skal løbes lidt hurtigere. Bærer du rundt på et våben, så kan du ikke gå så hurtigt, men så snart du skifter over til din kniv, får du mere fart på. Kniven anvendes også, hvis du formår at snige op bag en modstander, da et enkelt snit i ryggen vil dræbe modstanderne øjeblikkeligt.

Sådan optjenes penge til køb af våben og udstyr i spillet

Som udgangspunkt så får du faktisk altid penge efter en runde. Hvis du dog spiller som terrorist, og tiden er løbet ud, inden bomben blev plantet, er der 0 kr. Ellers kan spillerne og holdet tjene flere penge undervejs på forskellige måder. Alt efter hvilket våben du bærer, vil der være nogle økonomiske bonusser ved at dræbe en modstander. Når et hold vinder er der også en større bonus – også ved at overleve en runde.

Er et hold bagud, hvor de hele tiden taber runder, og ikke opnår de særligt store økonomiske bonusser, så vil de ofte begynde at spare op til de større runder. Dette gøres ved en såkaldt “Economic round”. Her vælger spillerne ofte at kun at købe pistoler eller billigere våben som fx nogle af de billige SMG’er. Efter en runde eller to vil der så typisk være råd til nogle større våben, som potentielt kan vende hele spillet til deres fordel, og de igen kan være godt med.

De mest populære CSGO våben

Det er nok meget individuelt, hvilke våben der er en spillers favorit. Det kommer til dels an på, om der spilles på T eller CT-siden, hvad strategien er i den aktuelle runde, og også hvor god en spiller er til at anvende våbnet. Dog er der alligevel lavet nogle statistikker over, hvilke våben der bliver brugt allermest.

En AK-47 er klart en vinder. Den kan dog kun købes af terroristerne, men hvis det er muligt for en counter-terrorist at få fat i en ved at samle dem op, så gør de gerne det! En AK-47 er nemlig yderst skarp til at eliminere en modstander ved ét enkelt skud i hovedet. En anden storfavorit er riflen M4, hvor en AWP ligger på tredjepladsen. CSGO rifler er altså de mest populære våben i spillet, som mange hold sigter efter at spare op til.

Lær at mestre de forskellige CSGO våben med træning

Det tager tid at blive rigtig god til CSGO og til at håndtere de mange våben. Heldigvis kan du sagtens træne på livet løs for at blive bedre, og så du kan mestre nogle af de mest anvendte og vigtigste våben i spillet. CSGO har nogle træningsprogrammer i spillet. Her kan du lære at skyde, og lære hvordan du sprayer med SMG’er.

Vil du hellere træne mod andre spillere, så kan du fx spille mod bots og selv regulere sværhedsgraden. En anden god måde at træne dig selv på mod rigtige spillere, er at spille deathmatch. I deathmatch skal du slet ikke bekymre dig om hverken økonomi eller at du dør. Du respawner når du dør, og du kan nemt få trænet din reaktionsevne og forskellige våben. Mange spillere tager også lige en runde i deathmatch, før de spiller competitive. Det gør de ofte som en opvarmning til at få fingrene varmet op, og hovedet omstillet til at spille CS.

En anden god måde at blive bedre med at våben, det er også at skrue følsomheden ned for din mus. En alt for hurtig mus kan svække dig, når du skal sigte efter en modstander. Så hvis du skruer ned for den, vil du mærke en betydeligt forskel, og at de forskellige våben vil blive nemmere at håndtere.

Alt i alt så kræver det bare træning, træning og træning, og til sidst vil du blive virkelig god til at mestre de forskellige CSGO våben, og klar til at eliminere dine fjender!

Lukket for kommentarer.